Godinu dana (proleti) u jednom trenu

Postovano:

Planiranje i organizovanje venčanja je veoma zahtevan i kompleksan posao. To zna svako ko je pokušao da organizuje jedno venčanje. Mnogi pomisle da je sve jednostavno, ali poslovi oko organizovanja jednog venčanja mogu biti nekada zaista veoma složeni.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu

Vešti organizatori venčanja itekako dobro poznaju sve činjenice povezane sa ovom tematikom, pa moraju da misle na sve detalje. A, to se sve postiže jednim ozbiljnim pristupom, uz dobru strategiju utemeljenu na iskustvu i jasnom planu.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu2

Zbog svega toga, organizator venčanja želi da, što je moguće, ima malko duži vremenski rok za pripremu jednog venčanja. Naročito ukoliko se radi o nekom posebnom tematskom venčanju koje skoro svi priželjkuju da priušte sebi, potrebno je sve savršeno dobro uskladiti.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu3

Da bi sve teklo kako treba, postoje određeni planski pristupi prilikom organizovanja svakog venčanja. Ukoliko vam se period od godinu dana, za organizovanje jednog savršenog venčanja, čini predugim, moguće da ne znate šta sve treba da se obavi u tom periodu.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu4

U ovom tekstu vam donosimo samo neke osnovne smernice u planiranju jednog venčanja u periodu od godinu dana, a kako bi mogli da pomognete svom organizatoru na što bolji mogući način. Ukoliko se, pak, odlučite da sami organizujete svoje venčanje, ovaj spisak će vam zaista dobro poslužiti. Pa, da krenemo redom i vidimo na šta sve treba obratiti pažnju.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu5

Pre svega, godina je podeljena na četiri godišnja doba, pa valja povesti računa o tome u kojem godišnjem dobu želite da obavite svoje venčanje. Zbog toga pojedini organizatori koriste kvartalni pristup godišnje preraspodele poslova i obaveza, pa tako imamo četiri osnovna kvartala, a svaki traje po tri meseca.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu6

U prvom kvartalu vreme je za centralnu temu, a to je budžet. Takođe, potrebno je ustanoviti termine u crkvi i/ili kod matičara. Određuje se broj zvanica, a prostor za venčanje je najbolje odmah naći i rezervisati. Sledi odabir fotografa, benda, ketering službe (ako je potrebna), potraga za venčanicom, dogovor sa kumovima i rezervacija Medenog meseca.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu7

Drugi kvartal vam donosi poslove kao što je izbor bidermajera, cveća i dekoracija, usaglašavanje menija, izrada pozivnica, raspored sedenja i kartice sa imenima. Još je potrebno organizovati prevoz i poručiti tortu za venčanje.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu8

Treći kvartal je vreme za odelo koje će nositi mladoženja, zatim izbor burmi, dogovor sa frizerom i šminkerom, te dekoracija stolova. Postarajte se za vizu ukoliko vam je potrebna za Medeni mesec.

Godinu dana (proleti) u jednom trenu9

Četvrti, odlučujući, kvartal vam donosi generalnu probu šminke i frizure. Tu je još i spisak poklona, da sve teče glatko i kako treba. Dalje dolazi obavezna potvrda zvanica i provera svih detalja. Sledi zakazivanje tretmana ulepšavanja u nekom od salona. Rešavaju se pitanja oko specijalnih zahteva u vezi sa muzikom na venčanju oko mogućeg poručivanja pesama i na kraju tu su devojačko i momačko veče, taman da uhvatite predah i da se odmorite i opustite. Srećno!

Godinu dana (proleti) u jednom trenu10

Foto: Pinterest

 
Return to Top ▲Return to Top ▲